Ситуація на кордоні з Білоруссю лишається без змін - прикордонники спростували заяву Лукашенка

Ситуація на кордоні з Білоруссю лишається без змін - прикордонники спростували заяву Лукашенка

Українські прикордонники не фіксують збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України, полковник Андрій Демченко.

В коментарі низці українських ЗМІ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко прокоментував заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка про те, що до кордону з Україною було перекинуто третину білоруської армії.

"Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь без змін. Ми не спостерігаємо збільшення техніки чи особового складу білоруських підрозділів поряд нашого кордону", – наголосив Демченко.

Згідно з наданою інформацією, самопроголошений президент Білорусі Лукашенко заявив про нібито перекидання значної частини білоруської армії до кордону з Україною. Однак представник Державної прикордонної служби України Демченко спростував цю інформацію. Він зазначив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається без змін, і не спостерігається збільшення техніки чи особового складу білоруських підрозділів біля українського кордону.

Демченко також підкреслив, що Лукашенко продовжує робити агресивні заяви, які не відповідають дійсності, з метою нагнітання інформаційної обстановки. Це відбувається на тлі попередніх вимог Лукашенка посилити угруповання військ Білорусі на напрямках, що межують з північними областями України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, памʼятник Володимиру Леніну в місті Суджа Курської області рф стоїть на місці, раніше у медіа з'явилася інформація, що обʼєкт знесли. Про це повідомляє ВВС Україна.

 

 

Головне