Ситуація на фронті: кількість бойових зіткнень за добу зросла до 101

Ситуація на фронті: кількість бойових зіткнень за добу зросла до 101

Ситуація на фронті залишається напруженою, з найбільш активними бойовими діями на Покровському та Курахівському напрямках. Кількість бойових зіткнень зросла до 101.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

Російські окупанти продовжують застосовувати авіацію та артилерію по прикордонним районам Сумської та Чернігівської областей. Під ударами артилерії опинились Миколаївка, Порозок, Семенівка, Тимофіївка, а авіаудари зазнали Горіле, Первомайське, Береза, Мала Рибиця, Веселівка та Годунівка. На Сумщині скинуто 14 КАБів.

На Харківському напрямку триває бій в районі Вовчанська, під ударами КАБів опинилась Козача Лопань. На Куп’янському напрямку ворог здійснив чотири атаки в районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки та Андріївки, з яких одна атака була відбита, три боєзіткнення тривають.

На Лиманському напрямку ворог атакував Чернещину, Невське, Лозову, Торське, Макіївку та Діброву. На цьому напрямку нараховується вже 18 боєзіткнень, з яких два тривають в районі Невського. Ситуація контрольована.

Сили оборони також рішуче відбивають спроби прориву на Сіверському напрямку, де ворог чотири рази намагався потіснити українські підрозділи поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки, всі атаки відбиті.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки, а також активно застосовують авіацію, завдаючи ударів КАБами та некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру. Бій біля Андріївки триває.

На Торецькому напрямку кількість атак зросла до п’яти, зокрема біля Торецька, Неліпівки, де вже відбито три атаки, ще два боєзіткнення тривають.

На Покровському напрямку ворог здійснив 28 атак в районах Воздвиженки, Гродівки, Зеленого Поля, Лисівки, Миролюбівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Сили оборони відбили 18 атак, ще десять боїв тривають. Олександропіль зазнав ударів некерованими авіаційними ракетами.

На Курахівському напрямку ворог 27 разів атакував позиції українських підрозділів, намагаючись просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Георгіївки. Бої тривають у шести локаціях.

На Времівському напрямку українські війська відбивають три атаки в бік Водяного та Вугледару, зокрема три спроби просунутися до Водяного успіхів противнику не принесли.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках ворог обстрілює позиції українських підрозділів та населені пункти. Штурмова авіація застосовувалася по Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив три атаки без успіху. Ворожа авіація завдала удари по населених пунктах Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка Херсонської області, скинувши десять керованих авіаційних бомб.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за підсумками бойової доби 6 вересня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 1300 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили один танк, 29 артсистем та засіб ППО.

Головне