Система “балів” для пенсіонерів: в Україні змінять принцип розрахунку пенсій

Система “балів” для пенсіонерів: в Україні змінять принцип розрахунку пенсій

Новий підхід у пенсійній реформі презентували 27 вересня, механізм передбачає спрощений розрахунок пенсій. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час презентації "Соціального порталу".

"У рамках пенсійної реформи ми хочемо зробити такі зміни, які би показували дуже простий механізм обрахунку і виплати пенсій", - сказала очільниця Мінсоцполітики.

Жолнович заявила, що у рамках пенсійної реформи хочуть зробити розрахунок пенсій простішим. Новий підхід базуватиметься на двох основних критеріях: скільки років людина працювала і скільки внесків сплатила в страхову систему.

Ці критерії переводитимуться в "бали", які нараховуватимуть за кожен місяць роботи. При виході на пенсію ці бали будуть перетворені на відсоток від середньої зарплати по Україні. Це, на думку міністерки, найбільш справедливий і зрозумілий підхід до нарахування пенсій.

"І тому це буде найбільш справедливий формат і накопичення наших солідарних пенсійних внесків", - сказала вона.

Нагадаємо, в Україні зросли ціни на продукти харчування на 31,2% в серпні 2024 року порівняно з серпнем минулого року.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, загальна заборгованість українців перед мікрофінансовими організаціями (МФО) сягнула рекордних 14,5 мільярдів гривень. Це на 56% більше, ніж на початку року. При цьому кількість нових мікрокредитів майже не змінилася порівняно з минулим роком, збільшившись лише на 1,5%. Проте середня сума позики зросла в 1,4 рази і тепер становить 6776 гривень.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.