Сирський відповів, чому Україна відвела свої сили з Авдіївки

Сирський відповів, чому Україна відвела свої сили з Авдіївки

Україна відвела свої сили з Авдіївки, тому що російська федерація мала суттєву перевагу в силах і засобах штурмових підрозділів.

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, через постійні атаки керованими авіабомбами наша оборонна лінія була порушена, що дозволило противнику поступово рушити вперед. Недостатній запас боєприпасів для нашої артилерії також відіграв негативну роль, оскільки у таких умовах ефективно вести контрбатарейну боротьбу було неможливо. Тому, з метою уникнення оточення та збереження життів наших військових, я прийняв рішення вийти з Авдіївки.

Водночас Сирський додав, що заяви російської пропаганди про "тисячі полонених українців" не відповідають дійсності. У полон потрапили лише 25 українських військовослужбовців, про яких вже відомо, і працюють над їхнім якнайшвидшим звільненням.

Тим часом для ворога наступ на Авдіївку призвів до значних втрат - лише у період з 10 жовтня 2023 року по 17 лютого 2024 року російські окупанти втратили: 47 186 осіб особового складу, 364 танки, 748 ББМ, 248 артилерійських систем та 5 літаків. У полон потрапили 95 російських окупантів.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сирський прокоментував про ситуацію на фронті - останнім часом Сили оборони України успішно повертають більше позицій на фронті, ніж втрачають.

Головне