Сирський та Умєров відвідали позиції ЗСУ на Куп’янському на Авдіївському напрямках

Сирський та Умєров відвідали позиції ЗСУ на Куп’янському на Авдіївському напрямках

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим відвідали військові частини і підрозділи, що тримають оборону на напрямках Авдіївського та Куп’янського.

Про це написав сам Головнокомандувач у Telegram.

Сирський відзначив надзвичайно складну та напружену обстановку в оперативному регіоні. Окупанти продовжують мобілізувати свої сили та мають перевагу у чисельному складі.

"Окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів”, - йдеться у повідомленні

За його словами, тільки на напрямку Авдіївського лише минулої доби наші військові підрозділи відбили 29 атак російських окупантів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить удари керованими авіаційними бомбами та веде інтенсивний мінометний та артилерійський обстріл наших позицій.

Він також зазначив, що разом з Умєровим слухав командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які здійснюють оборонні дії в дуже складних умовах.

"За результатами роботи прийняли низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей наших військових частин та попередження дій ворога", – додав він.

Варто зауважити, що протягом багатьох місяців напрямок від Авдіївки до Куп'янська залишається одним з найбільш напружених. Російські сили намагаються повторно захопити стратегічно важливе місто Куп'янськ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо минулої ночі двічі атакувало місто Селидове на Донеччині. Внаслідок ворожих обстрілів постраждали 12 людей та троє осіб, зокрема одна дитина, загинули. 

Головне