Сирський та Умєров обговорили обстановку на фронті з міністром оборони та командувачем ЗС Великої Британії

Сирський та Умєров обговорили обстановку на фронті з міністром оборони та командувачем ЗС Великої Британії

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони України Рустем Умєров і провели розмову з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил адміралом сером Ентоні Радакіном. Про це повідомив Сирський.

Під час телефонної розмови з Грантом Шаппсом та Ентоні Радакіном Рустем Умєров та Олександр Сирський розповіли про оперативну обстановку на фронті та нагальні потреби.

"Також обговорили можливості реалізації в рамках Коаліції з розвитку морських спроможностей. Маємо масштабувати успіхи України у знищенні російського флоту. Ми вдячні Великій Британії за виділення 200 мільйонів фунтів на виробництво дронів для України. Це значна допомога", - додав Сирський.

Сирський поінформував співрозмовників про оперативну обстановку на фронті та нагальні потреби ЗСУ.

Нагадаємо, уряд України готує новий законопроект, який дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету, зокрема, за рахунок запровадження військового збору для приватних підприємців. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Берліні назвали заяви рф про "незавершену денацифікацію Німеччини" залякуванням. Про це повідомив представник МЗС ФРН Крістіан Вагнер.

"Ми не вперше чуємо подібне. Ми не піддаємося на подібні залякування. А формулювання російської сторони говорять самі за себе", - заявив представник німецького МЗС Крістіан Вагнер.

Головне