Сирський та Єрмак провели переговори з Остіном і Салліваном: про що йшла мова

Сирський та Єрмак провели переговори з Остіном і Салліваном: про що йшла мова

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів переговори з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном, міністром оборони Ллойдом Остіном та Головою Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном.

Про це він розповів у Telegram.

У переговорах також брали участь очільник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр оборони Рустем Умєров.

Сирський зазначив, що під час зустрічі з американськими високопосадовцями обговорювали ситуацію на фронті та необхідну допомогу на полі бою для України.

За словами Єрмака, було проведене "ретельне обговорення ситуації на фронті, наступальні дії росіян і потреби України у підтримці". Україні дуже важливо отримати пришвидшення поставок озброєнь.

"Це детально проговорили. Дякую нашим союзникам за допомогу. Разом зможемо зруйнувати плани росіян", - додав Єрмак.

Салліван про переговори на брифінгу в Білому домі розповів, що переговори тривали 90 хвилин. Учасники обговорили детальну ситуацію на фронті і визначили, які зразки озброєнь потрібні Україні.

"Ми обговорили механізм пріоритетної поставки озброєнь для того, щоб ЗСУ могли протистояти російській агресії", - підкреслив Салліван.

Він також наголосив, що Білий дім активно співпрацює з Україною на найвищому рівні, щоб забезпечити швидку та ефективну поставку необхідного озброєння.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану.

Головне