Сирський: Росіяни і далі намагаються захопити Вербове та Роботине, але без особливого успіху

Сирський: Росіяни і далі намагаються захопити Вербове та Роботине, але без особливого успіху

Російське окупаційне військо продовжує спроби взяти під свій контроль населені пункти Вербове та Роботине. Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський після відвідин українських захисників, які стримують ворога на Запорізькому напрямку.

"​​Продовжив роботу в бригадах, які тримають оборону на Запорізькому напрямку. Оперативна обстановка в цьому районі знаходиться під нашим контролем. 

Ворог продовжує атакувати наші позиції  в районах Роботине, Вербове, але без особливого успіху. Бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів всіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів", - зазначив Сирський.

Водночас він додав, що за таких умов саме ударні дрони є основною зброєю, а засоби РЕБ дозволяють захистити наших бійців.

"Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу", - наголосив Сирський.

Крім того він повідомив, що попри складну ситуацію на всій лінії фронту командуванню вдалося розпочати ротації, щоб замінити частини та підрозділи, які тривалий час виконують бойові завдання.

"Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів", - заявив Головком ЗСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова Міноборони Рустем Умєров разом з головнокомандувачем ЗС України Олександром Сирським відзначили нагородам бійців бригад, які невпинно тримають лінію фронту та щоденно нищать окупантів.

Головне