Сирський провів засідання робочої групи з питань БПЛА

Сирський провів засідання робочої групи з питань БПЛА

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем у ЗСУ. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

Крім головкома ЗСУ, участь в засіданні взяли начальник Генштабу ЗСУ генерал-майор Анатолій Баргилевич, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та командири підрозділів. Олександр Сирський поставив перед робочою групою ключові завдання.

"Вважаю однією зі своїх стратегічних задач трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, в якій бійці будуть максимально забезпечені технологіями, що допоможе мати не лише перевагу над ворогом, але й головне - зберегти життя наших воїнів. Критично важливо мати спільне розуміння подальшого розвитку цих технологій та усвідомлювати виклики, які стоять перед нами", - зазначив Сирський.

Він наголосив, що у планах - покращення логістики, ланцюгів постачання, роботи майстерень, організації звʼязку, підготовки кадрів, рекрутинг здібних екіпажів у безпілотні підрозділи, дослідницька та експериментальна робота, усунення бюрократичних барʼєрів, зокрема, коли йдеться про списання втрачених безпілотників. 

Нагадаємо, федеральний міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що до 2029 року його країні потрібно бути готовою до можливої війни з росією.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через обміління Дністра на поверхні з'явився затоплений міст часів німецької окупації. Цю переправу побудували німецькі інженери через ліву притоку Дністра річку Ушицю, виклавши дорожнє полотно кам’яною бруківкою.

Головне