Сирський: Окупанти на Авдіївському напрямку вже кілька діб намагаються прорвати оборону

Сирський: Окупанти на Авдіївському напрямку вже кілька діб намагаються прорвати оборону

Війська росії зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку і вже декілька діб поспіль намагаються прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Працював на авдіївському напрямку, де противник зосередив основні зусилля і вже декілька діб поспіль намагається прорвати оборону наших військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку", – зазначив Сирський.

Авіація окупантів періодично завдає ударів КАБами з відстані 40-50 км, а артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ. 

"Саме організації та забезпеченню цих питань була присвячена моя робота. Спільно з командирами розглянули оптимальні варіанти дій наших військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами", — пише Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що для цього армія рф стягнули сюди основні зусилля, а наступальні дії підтримує інтенсивним вогнем артилерії, застосуванням FPV-дронів, дронів зі скидами, КАБ.

ЗСУ тим часом знищують бронетехніку та штурмові групи піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, БпЛА та застосовують РЕБ на захист від ворожих дронів.

Нагадаємо, понад 7000 авто бєлгородців проїхали гуманітарним коридором для евакуації. Про це повідомив Російський добровольчий корпус (РДК).

"Про це стало відомо завдяки відомостям, наданим місцевими, опозиційно налаштованими до путінського режиму, правоохоронцями та силовиками", — пояснюють в РДК.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у російському Бєлгороді, вранці у п’ятницю, під час оголошеної владою ракетної небезпеки, знову пролунали вибухи. Після них у небо піднявся стовп диму.

У місті подекуди щось гримить, гримить та вибуха. У Міноборони рф вже заявили, що ЗСУ атакувала місто "Вампірами". А росЗМІ пишуть, що у регіоні за вчора загинули двоє росіян і щонайменше 19 постраждали.

Головне