Синєгубов спростував заяви ISW про успіхи росіян біля Синьківки

Синєгубов спростував заяви ISW про успіхи росіян біля Синьківки

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов спростував заяви Інституту вивчення війни (ISW) про успіхи російських військ біля Синьківки Куп'янського району Харківщини.

Про відсутність успіхів ворога на цьому напрямку він заявив під час пресконференції 26 грудня. За його словами, російські війська зазнають великих втрат у живій силі та в техніці.

"Сили та засоби ворога сконцентровані на тому, щоб захопити Синьківку. Успіхів у них там немає. Населений пункт повністю контролюється нашими Збройними силами. Подекуди на околицях Синьківки інколи ведуться активні бойові дії, але ворога активно знищують", - розповів Синєгубов.

Як зазначив голова ОВА, якщо якась військова техніка і може заїхати на територію Синьківки та після цього бути знищеною, це все ще не означає, що ворог захопив цей населений пункт.

Синєгубов наголосив, що Куп’янський напрямок і досі є важким. Там протягом останнього часу українські захисники та захисниці відбили понад 20 штурмових атак росіян із важкою броньованою технікою та значною кількістю піхоти. Таким чином "сіра" зона, де тривають активні бойові дії проти загарбників, є незмінною останні шість місяців.

Напередодні в американському ISW заявили, що російські окупанти "домоглися незначних успіхів у північній частині Синьківки".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що у західних ЗМІ не завжди пишуть про реальну ситуацію в Україні, адже там чітко не знають, що тут відбувається, а експертів, які на цьому знаються, дуже мало.

Головне