Синєгубов розповів, чи є загроза блекауту у Харкові

Синєгубов розповів, чи є загроза блекауту у Харкові

Загрози блекауту в Харкові наразі немає. У цьому запевнив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він наголосив, що нині у Харкові тривають планові відключення світла.

"Ми про блекаут зараз не говоримо, у нас наразі планові відключення, оскільки нам не вистачає електроенергії для населення, тому ми відключаємо планово з 5 ранку до 23:00. В середньому на 7 годин. І з 23:00 до 5 ранку ми намагаємось заживити всіх споживачів", - заявив очільник ХОВА.

Водночас у Харківській обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок ранкового удару росіян по місту постраждали п'ятеро людей.

"7 квітня близько 11:45 збройні сили рф обстріляли житловий квартал Шевченківського району м. Харкова. Постраждали пʼять мирних мешканців.  У 45-річного чоловіка осколкові поранення. У чотирьох жінок віком від 37 до 72 років гостра реакція на стрес.

Внаслідок ударів пошкоджено щонайменше 13 багатоповерхівок та приватних будинків, навчальні заклади, кафе, гуртожиток, готель, автомобілі, гаражі тощо", - йдеться у повідомленні.

Окупанти атакували місто уніфікованими міжвидовими плануючими боєприпасами, які скинули з літака.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готує "справедливу відповідь" для рф за обстріли Харкова.

Головне