Синергія партнерства – основа ефективної благодійної роботи Київського КПК у воєнний час

Синергія партнерства – основа ефективної благодійної роботи Київського КПК у воєнний час

З початком повномасштабної війни життя кожного українця кардинально змінилося. Не оминули вимушені перетворення і великий бізнес. Важко сьогодні уявити соціально відповідальну компанію, яка б не мала проєктів спрямованих на підтримку постраждалих від бойових дій людей та українського фронту. За останні два роки впевнено побудував гуманітарну роботу Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК) австрійського Pulp Mill Holding, кінцевим бенефіциарним власником якого є д-р Хайнц Ціннер.

Зміни починаються з нас
Коли відбулася деокупація Київщини та оприлюднена правда про ворожі злочини, що там відбувалися, комбінатом було здійснено декілька перших гуманітарних місій на постраждалі території.
Тоді ж комісія з розгляду заявок на допомогу, яка раніше працювала за потреби, почала засідати щотижня, оскільки заявки до підприємства стали надходити у великій кількості.
Відтоді до сьогодні вже встигли надати різноманітної підтримки на близько 15 млн грн.

                                                 

Нетипові колаборації заради спільної мети
Особлива цінність – партнери з благодійної діяльності, яких вдалося здобути за ці роки, оскільки завдяки їм, на підприємстві впевнені, що надана підтримка від комбінату точно дійде до адресатів.

Олена Малишева, директорка благодійної організації "Благодійний фонд "Нескорена Україна 24.02":

– З Київський КПК співпрацюємо вже 3-й рік. На їх продукцію очікують у Київській обласній клінічній лікарні, реабілітаційному центрі Recovery, Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни, лікарні «Феофанія», медичних закладах Запоріжжя. Також ми допомагаємо дитячому будинку у Чернігові та опікуємося дітками без батьківського піклування, яких евакуювали з Харківщини до с. Нагуєвичі Львівської області.
Майже щотижня формуємо відправлення до військових бригад.
Наша організація вдячна мати такого потужного та відповідального партнера з благодійності. Разом робимо спільну важливу справу.

Олексій Журба, директор Благодійного фонду "Безпритульний світ", засновник цивільно-військового центру порятунку, евакуації та реабілітації тварин-інвалідів "Заручники війни":

– Наша місія: надання допомоги хворим та пораненим тваринам. Для цього маємо два центри, один з яких знаходиться у Білій Церкві, інший – у с. Кізомис Херсонської області, він наразі перебуває у «нульовій зоні». Особливо цінні для нас паперові рушники, бо використовуються у операційних та для підстилок складним пацієнтам. Знаємо, що до ККПК надходить багато заявок від різних організацій, тому особливо вдячні, що звернули увагу саме на нас. Тепер регулярно отримуємо підтримку комбінату.

Владислав Петров, представник БО «БФ «Елеон Україна»:

– Основна місія нашої організації – боротьба з голодом. У нас працює чисельна та потужна команда 100 – 120 осіб. У фокусі уваги – Ірпінська та Бучанська громади, у останній на сьогоднішній день перебуває приблизно 9,5 тис. переселенців, якими ми опікуємося. З продуктами допомагає великий рітейл, а от для пакування споживчих наборів краще за ящики від Київського картонно-паперового комбінату не знайти. Міцна гофрокартонна тара витримує перевезення, весь її вміст лишається цілим. Вдячні безмежно.

У фокусі уваги – мобілізовані колеги

Кожний 10-й співробітник ККПК наразі перебуває у лавах ЗСУ. Профспілкова організація комбінату на постійному зв’язку з працівниками, які служать, знає про їх потреби, укомплектовує спорядженням за індивідуальними запитами, надає підтримку пораненим.
На підприємстві було прийнято рішення про збереження середнього заробітку для мобілізованих. За 2 роки за цією статтею виплатили близько 100 млн грн.

Сьогодні десятки тисяч людей задіяні у гуманітарному секторі, вони є надійною опорою для тих, хто тримає фронт, і тих, хто найбільше потерпає від війни. Соціально відповідальний бізнес не може стояти осторонь, він завжди має бути надійним плечем волонтерського тилу. Наша реальність щодня доводить, як багато добрих справ можна реалізувати у вдалому партнерстві.

Головне