Сім'я зі США позивається проти NASA - вимагає $80 000 за космічне сміття, яке впало на будинок

Сім'я зі США позивається проти NASA - вимагає $80 000 за космічне сміття, яке впало на будинок

У США розгортається безпрецедентна юридична битва між звичайною родиною та космічним гігантом NASA. Сім'я Отеро з Флориди подала позов проти космічного агентства, вимагаючи компенсацію у розмірі 80 000 доларів за шкоду, завдану їхньому будинку космічним сміттям.

Як пише The Guardian, інцидент, який став причиною позову, стався 8 березня 2024 року. Металевий циліндричний об'єкт, який виявився частиною вантажного піддону, випущеного з Міжнародної космічної станції ще у 2021 році, пробив дах будинку Отеро. Минулось без постраждалих, хоча син родини, Деніел, перебував усього за дві кімнати від місця падіння.

NASA підтвердило, що об'єкт дійсно належить до їхнього обладнання. Металевий циліндр вагою 0,7 кг та розміром приблизно 10 на 4 см не розпався при входженні в атмосферу Землі, що є досить рідкісним явищем.

Адвокат родини Отеро, Міка Нгуен Уорті, наголошує на серйозності ситуації: "якби уламки впали на кілька футів в іншому напрямку, це могло б призвести до серйозних травм або навіть загибелі".

Позов включає вимоги компенсації не лише за матеріальну шкоду, але й за емоційні страждання та порушення звичного життя родини.

NASA має шість місяців на відповідь на претензію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку цього місяця Boeing Starliner вперше запустив астронавтів NASA на на Міжнародну космічну станцію.

Головне