Сім’я агентів російського ГРУ з Харкова отримала 15 років позбавлення волі завдяки СБУ

Сім’я агентів російського ГРУ з Харкова отримала 15 років позбавлення волі завдяки СБУ

Учасники агентурної групи воєнної розвідки рф яких дистанційно завербували у 2023 році, отримали 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зрадниками виявилися брат і сестра з Харківщини, які збирали розвідувальну інформацію для підготовки ударів по українській інфраструктурі.

За вказівками кадрового співробітника воєнної розвідки рф, агенти відслідковували маршрути залізничних ешелонів українських Сил оборони, приділяючи особливу увагу місцям зупинок та розвантаження військової техніки.

Встановлено, що російські агенти збирали дані для підготовки повітряних ударів по стратегічній інфраструктурі Укрзалізниці та планування диверсій. Крім того, вони передавали інформацію про пункти базування українських військ у районах Балаклії та Ізюму.

Агенти потрапили у поле зору окупантів через антиукраїнські публікації в прокремлівських Телеграм-каналах. Під час обшуку СБУ вилучила у них техніку з доказами співпраці з російською розвідкою.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Їм загрожує до 15 років ув’язнення. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Захарову, головному конструктору російської компанії ZALA Aero Group, що виготовляє безпілотники для війни проти України.

Головне