Сім'я 2-річної загиблої дівчинки переїхала до квартири нещодавно - деталі обстрілу передмістя Дніпра

Сім'я 2-річної загиблої дівчинки переїхала до квартири нещодавно - деталі обстрілу передмістя Дніпра

Напередодні, 3 червня, росіяни обстріляли передмістя Дніпра, удар прийшовся по Підгородненській громаді. Наразі відомо про 22 постраждалих, з яких п'ятеро - діти.

Більше про цю трагічну подію розповіла наша кореспондентка Софія Москаленко.

Від мешканців будинку вона дізналась, що сім'я дворічної дівчинки, тіло якої рятувальники з-під завалів дістали уночі, лише нещодавно туди переїхала. Матір загиблої дитини вдалось врятувати, її дістали з-під плити.

"Дістали з-під завалів четверо людей: це троє чоловіків та одна жінка. Всі були госпіталізовані до медзакладів. Жінці, яку привалило плитою, дали кисневу маску і потім, коли її деблокували, передали кареті швидкої допомоги", - розповів Сергій Ковтонюк, представник прес-служби ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

"Дитину знайшли вже під ранок, години в три. Вони нещодавно купили квартиру, зробили ремонт, народилась дівчинка і таке горе", - зазначив один з мешканців зруйнованого будинку Сергій Стародубцев.

Вибух пролунав 3 чеврня близько 20:30 без оголошення повітряної тривоги. Загалом є 22 поранених, у них забої, черепно-мозкові травми та осколкові поранення. Серед травмованих п'ятеро дітей, троє хлопчиків - у найважчому стані. Їм шість, 11 та 15 років. За останніми даними, усі вони наразі перебувають в операційних. Також постраждало двоє дівчаток - 11 та 17 років. Вони у задовільному стані, лікуватимуться амбулаторно.

Дві двоповерхівки між якими влучила російська ракета частково або повністю зруйновані. Руйнувань зазнали ще 10 приватних будинків поблизу, автобілі, газогін та пожежно-рятувальна частина.

На місце події приїздила віцепрем‘єрка Ірина Верещук.

"Сьогодні буде зібрана комісія, нам це пообіцяв керівник Підгороднянської територіальної громади. Сьогодні невідкладно будуть зроблені заходи, щоб почати фіксувати, а потім і відшкодовувати за втрачене і пошкоджене майно", - сказала вона

Поруч з місцем події Нацполіція розгорнула пункт, де люди можуть написати заяву про пошкоджене майно. Там видають також гуманітарну допомогу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заявив про кількість жертв серед дітей від агресії рф на території нашої країни. Щонайменше 500 українських дітей потрапили у цей список.

Головне