Сили ППО знищили п'ять російських ракет і 11 "шахедів"

Сили ППО знищили п'ять російських ракет і 11

В ніч на 21 вересня російські війська здійснили черговий масований повітряний напад на Україну, застосувавши ракети та ударні безпілотники. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Там сказали, що українські захисники неба успішно протидіяли атаці, знищивши 16 повітряних цілей противника.

Радіотехнічні війська виявили та супроводжували 25 засобів повітряного нападу. Атака включала запуск чотирьох балістичних ракет "Іскандер-М"/KN-23 з окупованого Криму та Ростовської області по Дніпропетровщині, п'яти керованих авіаційних ракет Х-59/69 з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, а також 16 ударних БПЛА типу Shahed з Приморсько-Ахтарська та Курська.

У відбитті атаки брали участь різні підрозділи Сил оборони України: авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби. В результаті протиповітряного бою було знищено 5 керованих авіаційних ракет Х-59/69 та 11 ударних безпілотників. Додатково, завдяки ефективній роботі засобів РЕБ, п'ять дронів противника втратили навігацію.

Протиповітряна оборона активно діяла в Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Одеській та Миколаївській областях, забезпечуючи захист українських міст та критичної інфраструктури від ворожих ударів.

Нагадаємо, Запорізька область за добу 20 вересня зазнала 322 ударів армії рф, які були націлені на вісім населених пунктів регіону. Про це повідомив очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вечірній обстріл Харкова 20 вересня призвів до поранення 15 місцевих жителів. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов. 

Головне