Сили ППО знищили 34 “шахеди” під час нічної атаки

Сили ППО знищили 34 “шахеди” під час нічної атаки

Повітряних Сили України у ніч з 16 на 17 вересня знищили 34 ударні безпілотники, які атакували з напрямків Курська, Приморсько-Ахтарська та Криму. Протиповітряна оборона працювала в кількох областях України.

Про це повідомили в Повітряних Силах ЗСУ.

У період з 19:00 до 06:00 радіотехнічні війська Повітряних Сил України виявили та супроводили 51 ударний БпЛА, які були запущені з території росії та Криму. Для відбиття атаки залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Під час повітряного бою було збито 34 ворожі дрони. Завдяки активним діям РЕБ ще 12 безпілотників локаційно втрачені. Два повернулися назад до росії.

Протиповітряна оборона діяла на території Миколаївської, Херсонської, Сумської, Полтавської та Харківської областей. Інформації про постраждалих та руйнування не надходило.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російська армія продовжує втрачати своїх людей на війні проти України. За минулу добу, 16 вересня, ЗСУ ліквідували ще 1020 військових окупаційної армії. Загалом за час повномасштабної війни росія втратила 634 880 солдатів.

Головне