Сили ППО збили 32 "шахеди" та дві ракети "Кинджал"

Сили ППО збили 32

Російські окупанти здійснили масований повітряний удар по Україні, випустивши 80 різних повітряних цілей, серед яких ракети та ударні безпілотники. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Повітряні сили ЗСУ повідомляють, що було знищено 32 ворожі "шахеди" та дві ракети "Кинджал".

Атака тривала з 20:00 6 жовтня до 08:30 7 жовтня. Росіяни використали балістичну ракету "Іскандер-М", керовану авіаційну ракету Х-59 та невстановлену ракету, а також ударні БПЛА з різних регіонів рф, зокрема Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська та Єйська.

Близько 08:20 три аеробалістичні ракети "Кинджал" були запущені з трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області.

Загалом радіотехнічні війська виявили понад 80 повітряних цілей. Завдяки зусиллям протиповітряної оборони, у Київській області було збито дві ракети "Кинджал", а також 32 безпілотники в кількох областях, включно з Миколаївською, Київською, Дніпропетровською, Сумською, Чернігівською, Полтавською та Харківською.

Попри успішні дії ППО, кілька ворожих ударних дронів влучили у Харківській області, а один із трьох "Кинджалів" вразив район аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області. Також зафіксовано втрату 37 безпілотників у різних регіонах через активну протидію РЕБ. На 11:20 один ворожий дрон все ще перебуває в повітрі, бойові дії тривають.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Солом'янському районі столиці ліквідували пожежу, яка виникла внаслідок падіння уламка ракети на один із гаражів на приватній території. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

 

Головне