Сили ППО на Одещині 1,5 години відбивали рясні хвилі дронів-камікадзе: скільки збито

Сили ППО на Одещині 1,5 години відбивали рясні хвилі дронів-камікадзе: скільки збито

Російське окупаційне військо другу ніч поспіль тероризувало Одещину ударним дронами типу Shahed. Бойова робота зі знищення засобів повітряного нападу тривала 1,5 години, без влучань не минулось. 

Як інформують Сили оборони півдня України, баражуючі боєприпаси ворог запускав з Чорного моря. Як і напередодні, застосував складне маневрування. Масований наліт безпілотників-камікадзе відбувся у другій половині ночі.

"Підрозділи протиповітряної оборони відбивали рясні хвилі "шахедів", що заходили з акваторії Чорного моря та складними маневрами між житлових та промислових кварталів ускладнювали роботу ППО", - йдеться у дописі. 

В цілому вночі 10 березня над Одещиною українські оборонці збили 10 ударних дронів, проте зафіксовані і влучання. 

Так, в Одеському районі руйнувань зазнав один з інфраструктурних об'єктів. Постраждали адмінбудівлі, пожежу, яка виникла в результаті "прильоту" швидко ліквідували. У приватних будинках довкола ударно хвилею винесло шибки. 

Попередньо, минулось без травмованих чи загиблих. 

У ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі 11 березня армія рф запустила по Україні в цілому 25 "шахедів". ППО впоралась із 15 з них.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти у ніч з 9 на 10 березня запустили 39 ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed по території України. Українські протиповітряні оборонні сили забезпечили збиття 35 баражуючих боєприпасів. Агресор напередодні вночі випустив також чотири керовані ракети з систем С-300 у Харківській та Донецькій областях. Лише на півдні бойова робота зі знищення дронів-камікадзе противника тривала понад 4,5 години

 

Головне