Сили оборони знищили 12 ворожих дронів за ніч

Сили оборони знищили 12 ворожих дронів за ніч

Російські війська здійснили масштабну атаку на територію України, використовуючи безпілотники та ракети різних типів. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Ворог застосував:

  • 17 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА);
  • 7 ракет С-300/400 по Миколаївській області;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59 по Чернігівській і Сумській областяхї.

Через бойові дії 12 ворожих дронів було збито над Миколаївською, Київською, Одеською, Полтавською, Чернігівською, Кіровоградською та Черкаською областями, чотири БпЛА були "локаційно втрачені", ймовірно, внаслідок дії засобів радіоелектронної боротьби.

Ще один безпілотник залишався в повітрі на момент повідомлення, тривала робота з його нейтралізації.

До відбиття нападу були залучені різні підрозділи Збройних сил України, включаючи авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи.

Повітряні сили ЗСУ також повідомили, що запуски ракет здійснювалися з тимчасово окупованого Криму та Курської області росії, а дрони були випущені з російських міст Курськ та Приморсько-Ахтарськ.

Нагадаємо, в результаті обстрілів і авіаударів по Херсонській області загинуло чотири людини, ще шість осіб отримали поранення. Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі, житлових будинках та інших об'єктах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили ракетний удар по Миколаєву, використовуючи ракети С-300, через атаку загинула одна жінка, ще 16 осіб отримали поранення.

Головне