Сили оборони збили 25 з 38 ударних дронів цієї ночі

Сили оборони збили 25 з 38 ударних дронів цієї ночі

У ніч на 25 липня російські війська атакували Україну 38 ударними дронами типу Shahed 131/136. Українська протиповітряна оборона збила 25 ворожих дронів. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Ворог атакував об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області та центральні регіони України.

Також три "шахеди" локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією.

У ході протидії повітряній атаці були задіяні різні підрозділи Сил оборони України. Зенітні ракетні війська та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил, а також мобільні вогневі групи об'єднали свої зусилля для відбиття нападу.

Ці дрони були збиті над територіями семи областей України: Одеської, Херсонської, Миколаївської, Київської, Сумської, Житомирської та Черкаської.

Нагадаємо, американські та канадські винищувачі перехопили біля узбережжя Аляски кілька російських та китайських бомбардувальників. Про це повідомляють на Twitter (X) Північноамериканського командування повітряно-космічної оборони (NORAD).

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Калузькій області рф розбився вертоліт Мі-28, екіпаж загинув. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Головне