Сили оборони відійшли з Урожайного Донецької області

Сили оборони відійшли з Урожайного Донецької області

Сили оборони України з метою збереження особового складу залишили свої позиції в Урожайному, що у Донецькій області.

Про це в коментарі для "Суспільного Донбас" повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Волошин пояснив, що через постійні та інтенсивні обстріли російських військ, як позиції Сил оборони, так і сам населений пункт, зазнали значних руйнувань. Залишатися в Урожайному ставало небезпечно для життя військових.

За його словами, ворог майже повністю зруйнував населений пункт, тому було прийнято рішення про відхід на інші позиції. Це зроблено для збереження життя та здоров'я військовослужбовців, які обороняли цю місцевість.

Він додав, що окупанти не зважають на свої втрати, руйнуючи українські міста та селища.

"Для досягнення успіхів і якихось перемог у зруйнованих населених пунктах і селищах противник щодня зазнає чималих втрат. Вони тільки не одну сотню вбитими становлять, а результат - зруйнований населений пункт і навколо нього купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому", — додав Волошин.

Нагадаємо, на лівому березі Дніпра, в районі Кринок, українські захисники демонструють вражаючу ефективність. Втрати російських окупантів у техніці перевищують українські у 4-5 разів

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська федерація не має достатніх ресурсів, щоб проводити наступальні дії одразу на кількох напрямках.

Головне