Сили оборони вдарили по Керченській переправі: в Генштабі назвали наслідки

Сили оборони вдарили по Керченській переправі: в Генштабі назвали наслідки

Сили оборони України вночі, 30 травня, завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі, яка активно використовувалася окупантами для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Як написали в Генштабі, попри прикриття “сучасними” російськими засобами ППО, такими як "Панцир", “Тор” та “Тріумф”, ракети з 90-х років успішно подолали протиповітряний щит загарбників.

В результаті вдалого удару суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину, чим фактично заблокував функціонування всієї Керченської переправи.

Знищення Керченської переправи - це серйозний удар по логістиці російських військ у Криму. Це ускладнить їм доставку боєприпасів, техніки, палива та інших ресурсів, необхідних для ведення війни.

Нагадаємо, бійці спецпідрозділу ГУР Міноборони України в ніч на 30 травня знищили два російські катери КС-701 “Тунець” за допомогою дронів Magura V5. Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що операція проводилася у тимчасово окупованому Криму.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, незважаючи на зростаючі виклики перед Україною на полі бою, українці все ще можуть перемогти за умови надійної та тривалої підтримки союзників по НАТО.

Головне