Сили оборони контролюють близько 40-50% території Торецька, - голова МВА

Сили оборони контролюють близько 40-50% території Торецька, - голова МВА

Близько 40-50% території Торецька досі утримують Збройні Сили України, тоді як решта перебуває під російською окупацією. Про це повідомив голова Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик.

Чинчик повідомив, що за останню добу російським військам не вдалося просунутися вперед. Українські захисники успішно стримують ворожі спроби захопити додаткові позиції, житлові будинки чи об'єкти критичної інфраструктури.

Попри активні намагання окупантів повністю захопити місто, сили оборони України продовжують чинити гідний опір та утримувати свої позиції. Ситуація залишається напруженою, оскільки ворог докладає значних зусиль для швидкого оволодіння Торецьком.

У місті все ще залишається близько 1150 цивільних осіб. Евакуація триває, але ускладнена через бойові дії. Чинчик зазначив, що багато мешканців втратили документи внаслідок руйнувань, що створює додаткові труднощі при вивезенні людей.

Евакуація можлива лише в періоди тимчасового затишшя або за сприятливих погодних умов, які дозволяють безпечніше наблизитися до міста. Місцева влада та військові продовжують докладати всіх зусиль для порятунку цивільного населення з зони активних бойових дій.

Нагадаємо, через російські обстріли на Донеччині протягом 10 жовтня загинула одна людина та ще четверо отримали поранення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на фронті зафіксовано 169 бойових зіткнень між українськими захисниками та російськими загарбниками. 

Головне