Сікорський закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Сікорський закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав Європейський Союз припинити виплати українським біженцям.

Про це він сказав в інтерв'ю Le Monde.

Сікорський зазначив, що європейська фінансова підтримка українським біженцям зменшує мобілізаційний потенціал України.

"Київ потребує насамперед техніки та військової підтримки. Невдала затримка в Конгресі США з ухваленням допоміжного пакету була серйозною проблемою, але затримка з мобілізаційними заходами в Україні також вплинула на ситуацію. Допомога біженцям знижує мобілізаційний потенціал України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які умови субсидій на комунальні послуги в опалювальний сезон: строки, вимоги та розмір

Сікорський підкреслив, що Польща не надає соціальну допомогу українським біженцям.

"Якщо вони перебувають під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць на кожну дитину, зараховану в польську систему. У Західній Європі вони отримують інші допомоги. Це є фінансовим стимулом для молодих чоловіків і жінок, які могли б повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору", - додав він.

Перед цим Сікорський заявив, що Польща приєдналася до закликів дозволити Україні використовувати західні ракети для ударів по території росії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські війська завдали потужних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури в шести областях України.

Головне