Сійярто: Угорщина підтримує запропонований Китаєм і Бразилією "мирний план"

Сійярто: Угорщина підтримує запропонований Китаєм і Бразилією

Угорщина підтримує "консенсус з шести пунктів", запропонований Китаєм і Бразилією для припинення російсько-української війни. Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярт, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Консенсус із шести пунктів", запропонований спільно Китаєм і Бразилією, заклав гарну основу для майбутніх мирних переговорів. Угорщина повністю погоджується з цією важливою мирною ініціативою", - зазначив він.

Міністр подякував Китаю за його внесок "у боротьбу за мир". 

Ван Ї додав, що війна все ще триває і навіть посилюється, тому світ потребує "більш об'єктивних, збалансованих і конструктивних голосів, а також більш прагматичних і ефективних зусиль, спрямованих на просування миру".

"Китай готовий продовжувати працювати з усіма країнами-однодумцями, формувати умови для миру та докладати зусиль для остаточної реалізації мирних переговорів", - наголосив китайський дипломат. 

Нагадаємо, що Тайвань проведе щорічні п'ятиденні військові навчання наприкінці липня, які цього року будуть максимально наближені до реальних бойових умов для підготовки армії до потенційних загроз з боку Китаю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна може використовувати надану зброю в будь-якій точці кордону з росією, а не лише поблизу Харківської області.

Головне