Сибіга запросив у Австралії передати Україні списані ББМ Bushmaster

Сибіга запросив у Австралії передати Україні списані ББМ Bushmaster

Україна звернулась до Австралії і проханням про передачу додаткових колісних бронеавтомобілів Bushmaster. Із відповідною заявою виступив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час телефонної розмови з австралійською колегою Пенні Вонг.

У розмові глав зовнішньополітичних відомств йшлося про списані машини. 

"Під час телефонної розмови з Пенні Вонг я подякував Австралії за підтримку та поінформував свою колегу про наші пріоритетні оборонні потреби. Австралійські Bushmaster довели свою ефективність на полі бою, і ми маємо намір розширювати нашу співпрацю щодо цих та інших броньованих машин", - повідомив Сибіга.

Новий голова МЗС підкреслив, що надання Україні списаної військової техніки є взаємовигідним рішенням: партнери економлять власні ресурси, а Україна підвищує свою обороноздатність. Сибіга також зазначив, що Україна зацікавлена в інших зразках списаної бронетехніки.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця уряд Швеції оголосив про виділення чергового, 17-го за рахунком, пакету військової допомоги для України. Новий пакет складає 4,6 мільярдів шведських крон, що дорівнює приблизно 400 мільйонам євро

Головне