Сибіга відреагував на виявлення західних деталей у ракетах КНДР, які отримала росія

Сибіга відреагував на виявлення західних деталей у ракетах КНДР, які отримала росія

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив про тривожне відкриття: в північнокорейських ракетах типу KN-23/24, які росія використовує для атак на Україну, знайдено компоненти західного виробництва. Про це написав Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у соцмережі Х.

За даними видання Bloomberg, посилаючись на звіт Незалежної антикорупційної комісії, в ракеті виявлено мікроконтролери, напівпровідники та інші елементи, виготовлені щонайменше дев'ятьма західними компаніями. Ці компоненти, за словами Вікторії Вишневської з НАКО, відповідають за навігацію та зв'язок.

Серед виробників згадуються американські Analog Devices Inc. і Broadcom Inc., швейцарська TRACO Electronic AG, британська XP Power Ltd. і нідерландська NXP Semiconductors N.V. Однак представники Analog Devices, Broadcom і NXP заперечили продаж компонентів Північній Кореї.

Міністр Сибіга висловив занепокоєння тим, що Путін і Кім Чен Ин все ще мають доступ до цих технологій. Він закликав союзників України до рішучих дій: посилення санкцій, посилення експортного контролю та зміцнення протиповітряної оборони України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга здійснить візит до Туреччини, де проведе переговори про ключові питання українсько-турецької співпраці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська завдали артилерійського удару по селищу Зміївка в Херсонській області, внаслідок чого один житловий будинок був повністю зруйнований, а інший пошкоджений.

Головне