Сибіга приїхав в Єгипет: деталі візиту

Сибіга приїхав в Єгипет: деталі візиту

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга 26 жовтня прибув до Каїра в межах масштабного дипломатичного турне країнами Африки та Близького Сходу.

За даними МЗС, він вже розпочав перемовини зі своїм єгипетським колегою Бадром Абдель Ати.

Програма перебування в Каїрі 26 жовтня передбачає не лише переговори з єгипетськими високопосадовцями, але й зустрічі з керівництвом Ліги арабських держав, підписання двосторонніх документів та спілкування з українською громадою.

Візит до Єгипту є частиною великого турне, яке український міністр здійснює за дорученням президента Володимира Зеленського. Головна мета поїздки - просування української Формули миру, поглиблення політичного діалогу, розширення гуманітарної та енергетичної підтримки України, а також розвиток торговельно-економічної співпраці.

Як відомо, дипмісія Сибіги розпочалася 23 жовтня з відвідин Султанату Оман, де він провів переговори з політичним керівництвом країни та зустрівся з українською громадою. Наступною зупинкою стала Ангола.

Завершальним етапом поїздки стане візит до Південно-Африканської Республіки 27-28 жовтня. У Йоганнесбурзі заплановані переговори з високопосадовцями ПАР, зустрічі з представниками бізнесу, провідними експертами та українською діаспорою.

Нагадаємо, 21 жовтня Сибіга зустрічався з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Єгипту Абдул-Фаттах ас-Сісі, як і генсек ООН Антоніу Гуттереш, особисто відвідали саміт БРІКС в російській Казані, який проходив 22-24 жовтня.

Головне