Сі Цзіньпін планує обговорити з Путіним схеми обходу санкцій, – ISW

Сі Цзіньпін планує обговорити з Путіним схеми обходу санкцій, – ISW

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час офіційного візиту до росії, ймовірно, обговорюватиме з російським президентом Володимиром Путіним схеми ухилення від санкцій.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни у звіті 18 березня.

Також вони можуть обговорити зацікавленість Китаю у посередництві у врегулюванні війни в Україні.

У Кремлі заявляють, що Путін та Сі планують під час зустрічі підписати двосторонні документи, зміст яких невідомий. Також обговорять актуальні питання “всебічного партнерства рф і Китаю”.

"Сі, ймовірно, планує обговорити з Путіним і російськими офіційними особами схеми обходу санкцій, які сприятимуть продажу і наданню китайської техніки росії", - заявляють аналітики.

https://weukraine.tv/kytaj-u-vijni-rosiyi-proty-ukrayiny-chogo-ochikuvaty-ukrayini-i-svitu/

Раніше повідомлялося, що китайські компанії продали російським компаніям деталі для безпілотників і обладнання, яке може бути використано у військових цілях. При цьому західні розвідувальні служби заявили, що керівництво Китаю розглядає можливість надання Росії летального озброєння.

Один з найбільших оборонних підрядників Китаю (China North Industries Group Corporation Limited) у червні 2022 року відправив 1000 гвинтівок CQ-A компанії “Техкрім”, яка пов’язана з російськими військовими структурами. Примітно, що штурмові гвинтівки позначили як “цивільні мисливські гвинтівки”, хоча у Китаї їх використовує воєнізована поліція. Також ці рушниці перебувають на озброєнні армій низки країн, серед яких Філіппіни, Південний Судан та Парагвай.

Крім того, наприкінці 2022-го Китай відправляв до росії 12 партій деталей для безпілотників та понад 12 тонн китайських бронежилетів.До місця призначення вони дістались через Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) та Туреччину.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін приїде до Москви 20-22 березня.

https://weukraine.tv/kytajske-pytannya-chy-nadast-pekin-zbroyu-rosiyi/

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, бої за Бахмут загострились. Окупаційне військо російської федерації вдалося до штурмових дій 17 березня.

Головне