Сі Цзіньпін заявив, що Китай і США мають взяти на себе відповідальність за мир у світ

Сі Цзіньпін заявив, що Китай і США мають взяти на себе відповідальність за мир у світ

Китай і Сполучені Штати Америки мають узяти на себе відповідальність за підтримання стабільності та миру у світі. Про це під час зустрічі із державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Пекіні заявив лідер китайський лідер Сі Цзіньпін, передає МЗС КНР.

Таку заяву він зробив під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Пекіні, - передає МЗС КНР.

"Я завжди вважав, що велика країна має поводитися як велика країна, мати розум і відповідальність великої країни. Китай і Сполучені Штати повинні подати приклад такої поведінки і взяти на себе відповідальність за мир у всьому світі та сприяти глобальній єдності".

Під час зустрічі Сі з президентом Джо Байденом у Сан-Франциско в листопаді торік вони запропонували п'ять принципів двосторонніх відносин, серед яких правильне розуміння один одного, спільне врегулювання розбіжностей і спільна відповідальність великих держав, а також взаємовигідна співпраця та сприяння обмінам між людьми.

Нагадаємо, російський дрон влучив у цивільний автомобіль у Харківській області. У результаті є поранені.

Цю інформацію опублікував керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у 2024 році очікується поставка перших винищувачів F-16 в Україну. Разом із літаками прибудуть навчені пілоти та обслуговуючий персонал. 

Головне