Сі Цзіньпін візьме участь в саміті БРІКС у ПАР

Сі Цзіньпін візьме участь в саміті БРІКС у ПАР

Сі Цзіньпін візьме участь у зустрічі лідерів БРІКС і відвідає Південно-Африканську Республіку 21-24 серпня. Про це відповідає китайське МЗС, інформує Reuters

Відомо, що саміт відбудеться наступного тижня в Йоганнесбурзі.

“Глави Китаю, росії, Бразилії, Індії та Південної Африки обговорюватимуть, як перетворити ці країни на геополітичну силу, здатну кинути виклик домінуванню Заходу”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, розширення БРІКС займатиме важливе місце, оскільки близько 40 країн останнім часом виявили інтерес до об'єднання країн. Серед них Саудівська Аравія, Аргентина та Єгипет.

Пекін заявив, що вітає однодумців, які приєднаються, розширення підтримує й рф, а от Бразилія чинить опір, побоюючись, що блок може послабити свій авторитет.

Нагадаємо, що у Пакистані бойовики атакували військовий конвой недалеко від стратегічного південно-західного порту Гвадар під час супроводу делегації з Китаю. 

Як повідомляли “Ми-Україна”, Китай запровадить обмеження на експорт безпілотників і встановить контроль за обладнанням, аби його не можна було використовувати в бойових діях.

Головне