Сі Цзіньпін та Моді знову їдуть в росію: що робитимуть в Казані

Сі Цзіньпін та Моді знову їдуть в росію: що робитимуть в Казані

Голова КНР Сі Цзіньпін та прем'єр Індії Нарендра Моді наступного тижня вирушать з офіційним візитом в росію. 

Як пише Reuters, лідер Китаю братиме участь у 16-му саміті БРІКС, який пройде з 22 по 24 жовтня в Казані. 

Візит Сі Цзіньпіна включатиме участь у зустрічі лідерів, діалогах з експертами та низці інших заходів. У МЗС КНР додали, що глава держави під час заходу "проведе поглиблений обмін думками з лідерами щодо поточної міжнародної ситуації".

У відомстві підкреслили, що Пекін готовий до розширення співпраці з усіма дев'ятьма членами об'єднання задля посилення позицій країн Глобального Півдня на міжнародній арені, а також сприяння встановленню миру і стабільності у світовому масштабі.

Моді, як зазначає індійське МЗС, буде в росії 22 та 23 жовтня. Його візит в Казань також включатиме двосторонні зустрічі з лідерами країн-членів БРІКС та запрошеними главами держав.

"Саміт під назвою "Зміцнення багатосторонності заради справедливого глобального розвитку та безпеки" надасть лідерам важливу платформу для обговорення ключових глобальних питань. Саміт надасть цінну можливість оцінити прогрес ініціатив, започаткованих БРІКС, і визначити потенційні сфери для майбутньої співпраці", - йдеться у заяві відомства. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Індії після обійм з Путіним закликав до припинення війни в Україні: Зеленський відреагував

Як писав "Ми-Україна" раніше, Прем'єр Індії Нарендра Моді приїздив до Києва у серпні. 

 

 

 

Головне