Швеція вчергове надасть Україні фінансову допомогу: про яку суму йдеться

Швеція вчергове надасть Україні фінансову допомогу: про яку суму йдеться

Швеція вчергове надасть Україні фінансову допомогу на суму 124 мільйонів євро. Про це повідомило представництво Швеції в ЄС.

Відомо, що гроші спрямують на цивільну інфраструктуру.

"Україна бореться за своє виживання та за безпеку й свободу Європи. Це вирішальний час для підтримки України. Сьогодні уряд Швеції схвалив зимовий пакет для України у розмірі 124 млн євро на цивільну інфраструктуру", - йдеться у повідомленні.

Крім того під час пресконференції у понеділок, 11 грудня, прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон і міністр розвитку Йохан Форсселл представили пакет гуманітарної допомоги Україні на зимовий період.

"Це комплексний зимовий пакет", - заявив Крістерссон.

За його словами, 1,4 мільярдів шведських крон буде взято з бюджету допомоги.

Варто зауважити, що 900 мільйонів крон піде до Фонду відбудови України Світового банку. Фонд підтримує центральну інфраструктуру України у сферах енергетики, житла, охорони здоров'я та транспорту.

Нагадаємо, що у німецькій столиці Берліні у середу, 13 грудня, відбулася перша конференція коаліції щодо посилення протиповітряної оборони в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", більшість членів Сенату США висловила підтримку законопроекту про національну оборону, який передбачає рекордні видатки на рівні 886 мільярдів доларів.

Головне