Швеція та Німеччина перехопили два російські Су-30 над Балтійським морем

Швеція та Німеччина перехопили два російські Су-30 над Балтійським морем

Літаки ВПС Німеччини та Швеції перехопили два російські винищувачі Су-30 над Балтійським морем. Про це повідомляє Bild.

Представник ВПС Німеччини повідомив про спільну операцію з перехоплення, в якій взяли участь два німецькі Eurofighter та два шведські бойові літаки. Мета операції полягала у встановленні контакту з екіпажами російських літаків, які прямували в бік повітряного простору Латвії - члена НАТО.

Речник німецьких ВПС висловив припущення, що ці польоти російських Су могли бути частиною навчань, пов'язаних з діяльністю військово-морських сил рф. Така реакція союзників демонструє пильність НАТО щодо будь-якої потенційно загрозливої активності поблизу кордонів альянсу.

Як зазначив речник німецьких ВПС, російські літаки здійснювали політ з вимкненими транспондерами та ігнорували спроби радіозв'язку. Всупереч усталеній практиці для польотів над Балтійським морем, маршрут цих літаків не був попередньо узгоджений.

Попри відсутність прямої агресії, екіпажі Су-30 демонстрували неприязне ставлення. Вони уникали будь-якої взаємодії та не реагували на сигнали перехоплювачів НАТО. Така поведінка російських пілотів була розцінена як недружня, хоча й не переросла у відверто ворожі дії.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України висловило категоричний осуд жахливого теракту, що стався на популярному пляжі столиці Сомалі. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив думку щодо пріоритетів російської опозиції. На його переконання, головною метою опозиційних сил в росії має бути не послаблення західних санкцій, а повалення авторитарного режиму володимира путіна. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Головне