Швеція посилює захист критичної інфраструктури, – Bloomberg

Швеція посилює захист критичної інфраструктури, – Bloomberg

У Швеції розгортають підготовку до можливого військового конфлікту з росією. Це стимулює необхідність модернізації портів, доріг, залізничних мереж, лікарень та укриттів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У Швеції розглядається можливість відновлення роботи старої електростанції біля протоки Ересун, яку раніше планували розбирати. Однак з початком війни в Україні уряд змінив стратегію оборони країни, що вимагає перегляду планів щодо енергетичної безпеки.

Уряд Швеції також розвиває сектор цивільної оборони, зокрема, відновлює обов'язкову національну службу, що включає понад 1000 кваліфікованих громадян, які будуть займатися захистом енергосистеми та підсиленням інфраструктури оборони.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн висловила думку, що інші країни повинні наслідувати Фінляндію, яка має надійну інфраструктуру цивільної оборони поруч з російським кордоном.

Нагадаємо, черговий пакет санкцій рф - 14-й на рахунком - має включати обмежувальні заходи стосовно так званого "тіньового" флоту нафтових танкерів країни-агресорки. На цьому наголосив очільник зовнішньополітичного відомства Швеції Тобіас Більстрем.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина не надаватиме Україні далекобійні ракети Taurus. Позиція Берліна щодо цього питання є незмінною.

Головне