Швеція оголосила про новий пакет допомоги для України на €120 млн

Швеція оголосила про новий пакет допомоги для України на €120 млн

Швеція оголосила про новий гуманітарний пакет допомоги для України, що становить 1,4 мільярда шведських крон (понад 120 мільйонів євро), на зимовий період.

Про це повідомили прем’єр-міністр Ульф Крістерссон та міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Йоган Форсселл під час брифінгу, передає STV.

Крістерссон підкреслив, що це найбільший обсяг допомоги для України від Швеції. За допомогою цього фінансування 900 мільйонів шведських крон (понад 79 мільйонів євро) буде передано у фонд Світового банку для відновлення України, що підтримує інфраструктуру в енергетиці, житлі, охороні здоров'я та транспорті.

Крім цього, кошти будуть використані на придбання обладнання для опалення та підвищення потужностей в українській енергомережі.

Також пакет допоможе в інших сферах, зокрема, у створенні притулків, щоб допомогти українцям подолати зиму.

Міністр Форсселл зауважив, що цей пакет містить необхідну допомогу, яку Україна запитувала, і що це відповідь на свідомі атаки росії на цивільну інфраструктуру, які спрощують випробування для цивільного населення. Цим пакетом Швеція прагне сприяти Україні як у відновленні, так і в реабілітації знищеного.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військового рф засудили до довічного ув’язнення за вбивство цивільного чоловіка на Київщині.

Головне