Швеція оголосила новий пакет військової допомоги для України на близько €400 млн

Швеція оголосила новий пакет військової допомоги для України на близько €400 млн

Уряд Швеції оголосив про виділення чергового, 17-го за рахунком, пакету військової допомоги для України. Новий пакет складає 4,6 мільярдів шведських крон, що дорівнює приблизно 400 мільйонам євро. Про це повідомляє пресслужба уряду Швеції.

Як зазначається, цей пакет спрямований на задоволення найбільш пріоритетних військових потреб України та сприятиме її свободі дій у майбутньому. Допомога включає в себе як пожертвування обладнання, так і його пряму закупівлю, а також надання комплектів спорядження та фінансову підтримку.

Шведський уряд наголосив, що ця військова допомога відображає перехід країни до нового етапу підтримки України, коли більший акцент робиться на виробництві, а не лише на наданні готового обладнання.

Таким чином, Швеція продовжує свою послідовну політику підтримки України в умовах російської агресії. Цей черговий пакет допомоги є свідченням солідарності Швеції з Україною та її готовності сприяти обороноздатності української армії.

Нагадаємо, Супертайфун Ягі продовжує лютувати у В'єтнамі вже третій день поспіль. За останніми даними, жертвами стихії стали щонайменше 59 людей, пише AP.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерка внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте заявила, що країна розробляє національний план масової евакуації населення, який буде готовий до початку жовтня.

Головне