Швеція наполягає на введені санкцій проти російського ЗПГ та флоту танкерів

Швеція наполягає на введені санкцій проти російського ЗПГ та флоту танкерів

Черговий пакет санкцій рф - 14-й на рахунком - має включати обмежувальні заходи стосовно так званого "тіньового" флоту нафтових танкерів країни-агресорки. На цьому наголосив очільник зовнішньополітичного відомства Швеції Тобіас Більстрем, пише Reuters.

Цими кораблями росія перевозить нафту в обхід санкцій. 

"Прийняття 14-го пакету санкцій - одна з найважливіших речей. Ми подбаємо про те, щоб включити заборону на імпорт зрідженого природного газу, а також заходи щодо обмеження російського тіньового флоту", - заявив міністр.

Заява Більстрема була зроблена перед початком саміту голів МЗС країн ЄС у Люксембурзі. 

Видання зазначає, що обговорення потенційного вмісту нового пакета санкцій поки що перебуває на своєму початковому етапі. 

Нагадаємо, днями голова МЗС Швеції Тобіас заявив, що російське керівництво використовує для транспортування нафти непридатні танкери або кораблі "дуже близькі до того, щоб бути непридатними", що не лише порушує морські правила, а і може стати причиною "екологічного хаосу". Тоді ж він наголосив на необхідності запровадження нових правил та механізмів, які б могли убезпечити морські шляхи від екологічної катастрофи від застарілого та незастрахованого так званого "тіньового" нафтового флоту рф. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, експерти Центру досліджень у галузі енергетики та чистого повітря (CREA) дійшли висновку, що запровадження стелі цін на російський зріджений природний газ (ЗПГ, LNG) у 2023 році призвело б до скорочення нафтогазових доходів Кремля на 60%. 

 
 

Головне