Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на 199 мільйонів доларів

Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на 199 мільйонів доларів

Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на 199 мільйонів доларів. Про це під час пресконференції у п’ятницю оголосив міністр оборони Швеція Пал Йонсон, пише Reuters.

Новий пакет військової підтримки складається з боєприпасів і запасних частин до раніше наданих систем. Він стане 14-м пакетом допомоги, який Швеція надасть Україні з початку війни.

Загальна вартість військової допомоги скандинавської країни складе трохи більше, ніж 22 мільярдів крон.

Йонсон також сказав на пресконференції, що уряд Швеції офіційно доручив Збройним силам проаналізувати, чи зможе Швеція надіслати в Україну винищувачі Jas Gripen.

Нагадаємо, Польща вважає недостатнім рішення України "поставити на паузу" процес у СОТ. Заступник міністра економіки і український торговий представник Тарас Качка заявив у четвер, що Україна "поставила на паузу" свої скарги на Польщу, Угорщину і Словаччину у Світовій організації торгівлі. 

Качка підкреслив, що триває робота над "практичним вирішенням" торговельної суперечки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, пентагон продовжить працювати з Конгресом щодо військової допомоги Україні. В бюджеті залишилось 5,4 мільярдів доларів на підтримку України, а також близько 1,6 мільярдів доларів на поповнення запасів Пентагону, використаних у пакетах допомоги Україні.

У вересні Кевін Маккарті вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ.

  

Головне