Швеція надає Україні пакет гуманітарної допомоги на понад 10 мільйонів доларів

Швеція надає Україні пакет гуманітарної допомоги на понад 10 мільйонів доларів

Уряд Швеції ухвалив рішення про надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги на суму 110 мільйонів шведських крон (понад 10,3 мільйонів доларів). Про це повідомило МЗС Швеції.

Кошти розподілять між чотирма організаціями:

  • Український Червоний Хрест отримає найбільшу частку - 50 млн крон (4,7 мільйонів доларів) на забезпечення населення теплом, електроенергією, продуктами харчування, засобами гігієни, ліками та водою;
  • ПРООН виділено 30 млн крон (2,8 мільйонів доларів) на розмінування територій;
  • УВКБ ООН отримає 20 млн крон (1,8 мільйонів доларів) для допомоги внутрішнім переселенцям;
  • Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) направлять 10 млн крон (941 тисяч доларів) на підтримку жінок, запобігання гендерному насильству та зміцнення системи охорони здоров'я.

За інформацією шведського МЗС, допомога спрямована насамперед на задоволення зростаючих потреб українського населення в зимовий період.

"росія націлилася на цивільну інфраструктуру й позбавила Україну значної частини тепло- та електропостачання. Звісно, чим холодніше, тим серйозніші наслідки. Тому значна частина населення зазнає труднощів з опаленням своїх будинків і приготуванням їжі. Саме тому уряд вирішив виділити 110 млн крон низці гуманітарних організацій в Україні", - йдеться в заяві міністра іноземного розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Беньяміна Дуса.

Нагадаємо, російські окупанти готують масштабне викрадення агропродукції з тимчасово окупованої Луганської області. Загарбники примусово скуповують у місцевих аграріїв соняшник за заниженими цінами з метою подальшого експорту до африканських країн через територію рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за інформацією командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка, російська армія зазнала значних втрат з 20 по 27 жовтня. Загальна кількість ліквідованих окупантів за цей період становить близько 10520 осіб.

Головне