Швейцарія доєдналася до Реєстру збитків України через агресію рф

Швейцарія доєдналася до Реєстру збитків України через агресію рф

Швейцарія в середу, 30 серпня, доєдналася до Реєстру збитків України через російську агресію. Його створила Рада Європи у травні цього року.

Про це йдеться на сайті уряду Швейцарії.

"Приєднання підкреслює підтримку Швейцарією людей, які постраждали від війни, і процес політичної реконструкції України, який Швейцарія ініціювала в широкому масштабі разом з українським урядом на Конференції відновлення України 2022 у Лугано", - повідомив уряд.

Реєстр збитків буде документувати докази та інформацію про збитки, завдані всім фізичним і юридичним особам внаслідок агресії російської федерації проти України.

В уряді також розповіли, що база даних реєстру сприяє міжнародним зусиллям відновити справедливість щодо жертв військової агресії росії проти України. Крім того, реєстр сприятиме боротьбі з безкарністю та притягненню до відповідальності.

Нагадаємо, на саміті Ради Європи у Рейк’явіку у вівторок, 16 травня, оголосили про створення міжнародного реєстру збитків, завданих Україні з початку повномасштабного російського вторгнення. Цей реєстр має на меті притягнути росію до відповідальності і допомогти з відновленням України.

“Рада (Європи – ред.) знову стає на чолі сторони жертв агресії”, – підкреслив президент Франції Емманюель Макрон, закликавши “всі держави активно долучатись до розробки” реєстру.

Окремо він закликав Раду Європи посприяти створенню 100 психологічних центрів. Вони б допомагали постраждалим у результаті агресії рф, під егідою Банку розвитку Ради Європи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уже у серпні цього року в Україні запрацював реєстр збитків від агресії рф. У травні до договору про створення реєстру долучилася вже 41 країна, ще три перебували на стадії узгодження.

Головне