Швейцарія підтримує китайсько-бразильську ініціативу щодо завершення війни в Україні

Швейцарія підтримує китайсько-бразильську ініціативу щодо завершення війни в Україні

Швейцарська Конфедерація заявила про свою підтримку "мирної ініціативи" Китаю та Бразилії, спрямованої на завершення війни в Україні. Про це повідомляє видання Blick.

За словами Бідо, Швейцарія вітає цю ініціативу, оскільки вона закликає до припинення вогню та політичного врегулювання конфлікту. Крім того, на думку швейцарської сторони, ця пропозиція є альтернативою "войовничим промовам", які прозвучали в ООН як з української, так і з російської сторін.

Варто зазначити, що підтримка Швейцарією цієї ініціативи викликає певні питання, адже в документі відсутнє пряме посилання на Статут ООН та не згадується територіальна цілісність України.

Попри це, Бідо наголосив на важливості включення посилань на Статут ООН у будь-які мирні ініціативи щодо України, зазначивши, що про це говорив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час виступу в Раді безпеки ООН.

Нагадаємо, російська атака з використанням 50 одиниць бронетехніки на Куп'янському напрямку зазнала невдачі. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Віталій Литвин.

Як писали "Ми-Україна" раніше, нещодавно звільнений агрегатний завод у Вовчанську відіграє ключову роль у зменшенні можливостей ворога з накопичення військ та боєприпасів.

Головне