Швейцарія мобілізувала 4 тисячі військових для охорони українського Саміту миру

Швейцарія мобілізувала 4 тисячі військових для охорони українського Саміту миру

Швейцарська армія мобілізує близько чотирьох тисяч військових для посилення безпеки під час Глобального саміту миру. Про це повідомили у виданні El Mundo.

Його запланували провести 15 і 16 червня.

Вони захищатимуть майно, вестимуть спостереження, надаватимуть підтримку та проводитимуть логістику.

Також з 13 по 17 червня будуть застосовані певні обмеження щодо повітряного простору в районі проведення Саміту, зокрема для некомерційних польотів та польотів дронів та інших безпілотних об'єктів, територія буде постійно патрулюватися, - пише El Mundo.

На безпеку Саміту миру Швейцарія виділила близько 11 мільйонів доларів. Витрати розподілили між федеральним департаментом юстиції та поліції й кантонами, яких зачепить проведення Саміту.

Нагадаємо, національна збірна України зіграла внічию з Німеччиною в першому товариському матчі перед Євро-2024 з футболу. Про це повідомилирезультати поєдинку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Італія може відправити в Україну другу систему протиповітряної оборони SAMP/T, інформує Reuters.

"Джерело, яке відмовилося назвати своє ім'я, підтвердило повідомлення газет про те, що Італія готується відправити систему SAMP/T, яка розгорнута в Кувейті, але незабаром має повернутися в Італію", - йдеться в повідомленні.

Головне