Швейцарія має виділити Україні $1,7 млрд на відновлення

Швейцарія має виділити Україні  $1,7 млрд на відновлення

Швейцарія виділить близько 1,5 мільярдів швейцарських франків (близько $1,7 мільярда) на проєкти з відновлення України. Кошти планують виділити на найближчі чотири роки. Країна також планує залучити для цих цілей приватний сектор. 

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України за підсумками зустрічі очільника відомства Олексія Кулеби та посла Швейцарії в Україні Фелікса Бауманна.

Гроші планують більшою мірою спрямувати на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу. 

"Щоб підкреслити серйозність наших намірів, тут буде працювати наш представник, який буде відповідальний за реалізацію цього проєкту", – зазначив він.

Наразі у Києві працює делегація приватного сектору Швейцарії, яка знайомиться із потребами України у сферах, за які відповідає Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відомо, що Швейцарія протягом тривалого періоду впроваджує програми підтримки для України. Йдеться про програми відновлення, а також спільні проєкти з "Укрзалізницею" та допомогу під час підготовки до опалювального сезону.

Ця країна також підтримує програму допомоги українським аграріям, які постраждали внаслідок російської агресії - допомагає фермерам землі яких постраждали від російських мін. 

Ще у вересні країна анонсувала Українську конференцію з питань протимінної діяльності, що відбудеться 17-18 жовтня у місті Лозанна.

Втім раніше Швейцарія відмовилася перераховувати Україні доходи з російських заморожених активів мотивувавши це тим, що законодавство країни не дозволяє це зробити.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Швейцарія має виділити значну фінансову підтримку Україні для розвитку цифрових послуг у ключових сферах.

Головне