Шведський завод Nammo цілодобово виготовлятиме снаряди для України

Шведський завод Nammo цілодобово виготовлятиме снаряди для України

Норвезько-фінський виробник боєприпасів Nammo переходить на цілодобовий графік роботи на своєму підприємстві в Швеції аби виконати замовлення для України. Про це повідомило шведське видання Dagens Nyheter.

Він переходить на 5-змінне виробництво сім днів на тиждень, що означає цілодобове виробництво 155-мм боєприпасів.

“Наприкінці цього року ми, мабуть, виготовимо вдвічі більше боєприпасів, ніж виробили на початку 2022 року. Ми вважаємо, що це дуже добре, але ринок вважає це страшенно недостатнім“, — каже віце-президент Nammo Бйорн Андерссон.

Віцепрезидент Nammo Бйорн Андерссон переконаний, що наприкінці цього року компанія виготовить удвічі більше боєприпасів, ніж на початку 2022 року.

Вартість одного сучасного 155 мм снаряду складає 85 тисяч крон або ж 8 тисяч доларів.

“Сучасний снаряд з метальним зарядом, запалюючим патроном і запалом коштує приблизно 85 000 шведських крон. Один мільйон снарядів коштує 85 мільярдів шведських крон“, — каже він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо упродовж минулої доби півтора десятка разів відкривало вогонь по мирних містах та селах Херсонщини, випустивши по них 46 снарядів. В результаті агресії ворога є поранені. 

Як розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, армія рф гатила по області з танків, ствольної та реактивної артилерії, мінометів, а також застосовувала дрони. Противник традиційно цілив по житловій забудові.

Головне