Шварценеггера затримали на митниці в аеропорту Мюнхена: причини

Шварценеггера затримали на митниці в аеропорту Мюнхена: причини

Кінозірку та ексгубернатора штату Каліфорнія Арнольда Шварценеггера у середу, 17 січня, на майже чотири години затримали в аеропорту Мюнхена, куди він прибув зі США. Митників зацікавив його годинник люксового бренду Audemars Piguet за понад 25 000 євро, пише Bild. 

Річ у тім, що актор його не задекларував. Годинник, зроблений на замовлення особисто для Шварценеггера, він мав намір виставити на аукціон перед "Всесвітнім кліматичним самітом" у Кітцбюелі.

У митному управлінні Мюнхена повідомили, що кінозірку перевіряють на предмет ухилення від сплати податків.

"Ми порушили кримінальну справу за податковим законодавством. Годинник мав бути задекларований, оскільки він є імпортом", - йдеться у повідомленні відомства. 

У коментарі німецькому виданню SZ представник митниці наголосив, що "якщо товари залишаються в ЄС, їх потрібно задекларувати". 

"Це стосується кожного, незалежно від того, звуть його Шварценеггер або Мюллер, Мейєр", - зазначив він.

За даними ЗМІ, "Залізного Арні" нібито оштрафували на 35 000 євро за те, що він не задекларував годинник, після чого - відпустили. 

Нагадаємо, у вересні іспанська прокуратура вдруге обвинуватила відому латиноамериканську співачку Шакіру в ухиленні від сплати податків. Останнє обвинувачення стосувалось несплати зіркою 6,7 млн ​​євро податку на дохід за 2018 рік.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні низку американських знаменитостей, серед яких акторка Ліндсі Лохан, репер Akon та співак Ne-Yo, оштрафували за просування криптоінвестицій серед своїх підписників у соцмережах. 

Головне