Шукають критичні цілі: в ГУР розповіли, що рф слідкує за українською енергосистемою з космосу

Шукають критичні цілі: в ГУР розповіли, що рф слідкує за українською енергосистемою з космосу

Російські окупанти почали вивчати стан української енергосистеми. Вони роблять це з використанням космічної розвідки. Про це розповів заступник очільника Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю “Ми - Україна”.

"Не хочу сказати, що воєнна розвідка знає все. Але ми відслідковуємо всі питання, які стосуються розвідки російської федерації наших енергетичних об'єктів. Я скажу, що вони розпочали таку роботу. Зараз здійснюють дорозвідку, використовують в тому числі космічну розвідку, інші види розвідки для того, щоб встановити, який стан нашої енергетики", - зазначив Вадим Скібіцький.

Він наголосив, що першочергово окупанти хочуть визначити критичні цілі української енергосистеми.

"Ну і друге. Знову ж таки, визначити ті критичні цілі, ті критичні об'єкти для нас, які будуть впливати на нашу систему енергетики загалом", - пояснив представник української розвідки.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що Україні вже вдалося відновити свою енергосистему на 50-60%. При цьому він наголосив, що дефіциту електроенергії уникнути не вдасться.

Головне