Шукають інформаторів ЗСУ: окупанти посилили репресії підлітків на Херсонщині

Шукають інформаторів ЗСУ: окупанти посилили репресії підлітків на Херсонщині

Російські окупанти посилили репресії підлітків на захоплених територіях Херсонщини. Зокрема, росіяни шукають серед дітей інформаторів ЗСУ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, окупанти почали ходити з рейдами по навчальних закладах.

"Співробітники "слідчого управління" росії проводять рейди по навчальних закладах тимчасово окупованих територій Херсонщини в пошуках інформаторів. Росіяни шукають підлітків, які на їхню думку дотичні до допомоги Силам оборони України у звільненні їхнього рідного краю. Спадкоємці "чекістів" обходять коледжі та училища й проводять "профілактичні бесіди", - зазначили у Центрі нацспротиву.

Також у ЦНС додали, що окупанти пропонують підліткам здавати "нелояльних" студентів. Крім того вони погрожують підліткам, вчиняючи таким чином психологічний тиск на них.

"Підліткам розповідають про кримінальні статті щодо них й попереджають щодо "наслідків", - заявили у Центрі національного спротиву.

У ЦНС запевнили, що всі, хто причетний до репресій українців, будуть покарані, оскільки Руху Опору відомі їхні імена.

Як повідомляли "Ми-Україна", після чергового мовного скандалу, спричиненого заявами української мовознавиці Ірини Фаріон про російськомовних українських захисників, проукраїнськи налаштовний житель окупованого Криму Максим Глєбов написав їй листа, в якому підтримав її позицію. Філологиня виклала в мережу скрін їхнього листування, і після цього до хлопця навідались російські силовики.

Головне